FAQ

Veel Gestelde Vragen

Bestelling en levering
Vraag: Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
Antwoord: De gemiddelde levertijd is 14-28 dagen. Onze producten worden rechtstreeks van onze leveranciers naar u verzonden. Door dit unieke businessmodel kunnen we enorm besparen op opslag- en transportkosten.

Vraag: De verwachte levertijd is verstreken, waar staat mijn bestelling?
Antwoord: We streven ernaar om alle bestellingen binnen de verwachte levertijd te leveren. Helaas kan een bestelling vertraging oplopen in het leveringsproces. U kunt de status van uw bestelling controleren via de meegeleverde e-mail.
Heeft u 3 dagen na de verwachte levertijd niets ontvangen? Aarzel alstublieft niet contact met ons op te nemen.

Vraag: Ik mis sommige producten bij mijn bestelling, hoe kan dat?
Antwoord: Omdat we met verschillende leveranciers werken, is het mogelijk dat producten apart worden verzonden. Als er items uit uw bestelling ontbreken, ontvangt u deze meestal na 2-3 dagen. Wij verontschuldigen ons voor het ongemak.

Vraag: Wat zijn de verzendkosten?
Antwoord: Wij dragen de verzendkosten van de bestelling.

Ruilen en retourneren
Vraag: Ik ben niet tevreden over mijn bestelling, kan ik deze retourneren?
Antwoord: Ja. U kunt elke bestelling binnen 14 dagen zonder opgaaf van redenen aan ons retourneren.
Vul dan ons retourformulier in.

Vraag: Ik wil een artikel retourneren, wat moet ik doen?
Antwoord: Indien u niet tevreden bent met uw bestelling, kunt u deze binnen 14 dagen na ontvangst omruilen of retourneren. Producten moeten worden geretourneerd in hun originele staat en voorzien van labels en tags. Het product mag geen gebruikssporen bevatten. Een retourzending moet altijd voorzien zijn van een Track & Trace code. De afzender is altijd verantwoordelijk voor de verzending. Als wij de door u geretourneerde artikelen hebben ontvangen, zorgen wij ervoor dat het aankoopbedrag binnen 14 dagen op uw rekening staat.

Track and Trace
Vraag: Waar vind ik mijn Track and Trace-code?
Antwoord: We hebben u een automatische e-mail gestuurd met uw track en trace code. Bent u uw e-mailadres kwijt, neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier.

Vraag: De Track and Trace code geeft geen informatie aan, hoe is dit mogelijk?
Antwoord: Zodra uw pakket bij het postorderbedrijf is aangekomen, is de Track and Trace-informatie beschikbaar. Houd er rekening mee dat er enige vertraging kan optreden.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.

There is no wishlist item.